Blog: de hal - Maison Belle
1807
post-template-default,single,single-post,postid-1807,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Blog: de hal

Blog: de hal

Bekijk je hal eens met andere ogen en zorg voor een warm welkom!

05-07-2012 | Door: Marije Develing

In mijn blogs voor ShowHome.nl wil ik je bij de hand pakken en rondleiden door verschillende huizen en interieurs. Elke keer bekijken we een ruimte en de mogelijkheden om het de stijl en sfeer te geven die bij het huis en de bewoners past. In deze eerst blog openen we de voordeur en binnen met de hal!

De hal is de eerste plek en indruk waar je jezelf en je huis laat zien maar zijn we ons daar bewust van? In mijn werk als interieurontwerper kom ik eerst graag bij mensen thuis kijken. Om sfeer te proeven en om de bewoners goed te leren kennen, in hun eigen omgeving.

Als de voordeur open gaat, lopen we dan zo snel mogelijk door naar de woonkamer. Want de hal is vaak een rommeltje, een chaos van jassen, schoenen en tassen. Of juist een strakke maar kale ruimte waar niks gezelligs te vinden is. Daar loop je dus maar snel doorheen richting de verse koffie in de woonkamer. En toch geeft de hal je al een belangrijke eerste indruk van de bewoners en het huis!

Bij het creëren van een interieur is het juist heel belangrijk om de gewenste sfeer in het hele huis te voelen! Om te voorkomen dat je telkens ongezellig thuiskomt en voor je gasten. Het is het visitekaartje van je huis en in een gezellige hal geef je de bewoners en je gasten een warm welkom.

Om je hiermee te helpen hebben we gezocht naar de mooiste inspiratiebeelden en ideeën om een hal te stylen, persoonlijk en sfeervol te maken.
Van kleine hal, tot grote hal en in verschillende stijlen, net wat er het best bij je past.Foto’s geven meer weer dan duizend woorden dus kijk, geniet en laat je inspireren!

 

Een kleine en compacte hal kan door de juiste kleurkeuze al de gewenste sfeer krijgen. Een kapstok en mooie spiegel is dan vaak al genoeg. Door een mooie spiegel op te hangen, weerkaatst het daglicht en oogt de hal ruimer en lichter. Een eenvoudige truc met veel effect!
Heb je meer ruimte, dan kan een bankje de hal heel gezellig maken. Een bank is praktisch om je schoenen aan te trekken, voor de kids of om een gezellig hoekje te maken in een lege hal. Banken zijn te vinden van landelijk tot modern. Neem de tijd om lekker op zoek te gaan naar een bijzonder model, in de stijl die je aanspreekt. Zo krijg je gevoel bij je meubels en geniet je telkens weer van je mooie vondst.

Een warme kleur op de muren van de hal, zorgt voor een vrolijk en warm welkom. Door de deuren, kozijnen en plinten wit te houden blijft de basis rustig. Ook al is de hal niet zo groot, een gekleurde muur geeft de persoonlijkheid weer van de bewoners. Kies een kleur die bij je past en houd de rest van de aankleding rustig, met basismaterialen in zwart, grijs,wit en houtkleur.

Een spiegel geeft elke kleine hal een groots effect!

Door vloeren diagonaal te laten leggen, oogt een smalle of kleine hal een stuk ruimer. Dat kan bij tegels maar ook bij een houten vloer of laminaatvloer. Een zwart-wit tegel zorgt voor een  chique ‘herenhuis-stijl’. Deze ‘vloeren-truc’ kan overal in het huis doorgevoerd worden voor een heerlijk, ruim effect.

 

Kale muren zijn speels aan te kleden met fotolijsten, op je eigen manier.

Met een serie lijsten bij elkaar, geef je de ruimte een persoonlijke uitstraling. Door foto’s in zwart-wit af te drukken blijft het rustig en passen de foto’s goed bij elkaar. Gekleurde lijsten of passe-partouts zorgen voor een vrolijke binnenkomst! In de lijsten kun je natuurlijk ook kaarten, teksten en persoonlijke herinneringen doen. Geef je ideeën de ruimte!

Een lambrisering geeft de hal een authentieke en luxe uitstraling. Zit er geen lambrisering in je huis? Schilderen hem gewoon zelf met een contrasterende kleur en plak de rand af met schilderstape. Schoolbordenverf is een originele manier voor een persoonlijke tekst of als creatieve speelplek voor de kinderen. Schoolbordenverf is tegenwoordig in alle kleuren te mengen.

   

Geef je gasten een warm welkom door een mooie tekst op de muur! Je kunt ze zelf uitprinten en inlijsten, laten afdrukken op canvasdoek of laat een muursticker op maat maken en geef deze een opvallende plek aan de muur. Gegarandeerd een succes en altijd origineel!

 

Meer inspiratie is te vinden op Showhome, je kunt hier ook je eigen ideeen en foto’s uploaden. Ben je geinspireerd en kom je er zelf niet uit? Dan helpen we je graag met interieuradvies, aarzel niet om contact op te nemen!

Marije Develing
Interieurontwerper Maison Belle

Bron foto’s: 1. awelltraveledwoman.tumblr 2. decorhappyblog 3. adventurousdesignguestblog 4. sodeco.canalblog 5. houzz.com 6. mediacache-ec6 7. ohjoyblogs 8. disfunctiondesignblog 9. emilyaclarkblog 10. nesteggtypepad 11. pinchingyourpennies

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.